Ny sida för oss..

*Hej
Nu har jg skaffat en hemsida till mig och alicia. en sida där vi kan skriva om allt möjligt.. det finns möjlighet att skriva blogg där och lägga in bilder.. så kika in på www.hagaflickorna.filosoferar.se så kan ni läsa om oss.. skaffade den igår så det har inte hänt så mycket där..

Moffa the mupp: det är bara o säga till så mailar jag över en massa bilder på alicia så kan ni framkalla de.. och sätta upp de på väggarna..

Helen & Vilgot: fotograferingen blev kanon.. jättefina bilder.. ja passa på nu när han är ett år.. det fanns något erbjudande för ettåringar hos hon i u-hamn-.. bilderna var rätt dyra bara.. men kolla runt hos olika fotografer så du hittar en bra fotograf..

HA en ba dag

Kram hanna och alicia

förkyld, gnäll och fotografering(uppdaterad 22:00)

igår vaknade alicia och var genomförkyld. dagen gick i gnällets tecken och bara mamma dög. alicia sov en stund i vagnen på eftermiddagen men efter det var det bara mamma som gällde. Ett bad blev det i  baljan igår kväll. det var en höjdare och alicia skrattade och skvätte  vatten på både mamsen och pappsen. bilder kommer senare. alicia somnade vid 22 med pappsen.

idag har vi tid för fotografering i ulricehamn. jag ska banne mig dit med tösen och ta korten för det har dragit ut sådant på tiden. men det ska nog gå bra.. efter det ska vi med bilen till limmared för att bagageluckan har hängt sig igen.. sen tittar vi nog in i huset där golvläggaren har börjat lägga matta på golvet på toaletterna.. sen blir det lunch hos farmor och farfar.

nej nu ska vi göra oss i ordning...

puss o kram alicia och mamsen

-----------
Dagenhar gått bra. fotograferingen blev kanon.. alicia visade som vanligt sin bästa sida när kameran kom fram och vi fick kanonfina bilder!! t o m fotografen blev imponerad.. tihi...

På eftermiddagen fick alicia vara hos farmor medan mamma åkte hem och städade..

Har även sorterat klart alicias alla 673 kort.. Pust.. det gick bra och tog inte alls så lång tid som jag trodde..

Nu sover alicia sen en timme och jag ska med sova..

Godnatt!!

mycket liv och rörelse

Alicia börjar bli mer och mer livlig nu. hon rör sig fram och tillbaka och vänder sig från mage till rygg och från rygg till mage utan problem, hon sitter väldigt stabilt oxå. Det händer mycket just nu. alicia utvecklas dagligen. hon står rätt bra när hon håller i mina fingrar och vill gärna stå eller sitta än att ligga på mage.. hon skrattar väldig mycket och pratar hela tiden.. undrar var hon fått det ifrån.. hm..

Alicia älskar att leka med sin leksak som hon fick av gammelmormor och gammelmorfar i julklapp. det är så kul när ankorna snurrar och så är den god att bita på oxå..


Att stå är en favorit, här står hon själv mot soffryggen..


Vi hade besök för ett tag sen av Charlotte som var en himla bra lekkompis..


Att sitta själv och leka är oxå en favorit så länge man inte trillar framåt..


Att ligga på mage går oxå an men bara en liten stund..


Alicia har fått mycket kläder och mamsen har svårt att hinna med att sätta på dem.. här är en söt pyjamas som mamsen har köpt men som faktiskt var så söt så den gick att ha på dagen med!! Alicia gillar att prova nya saker.. speciellt nya grimaser...



Vi fck besök av helen, mikael och vilgot i lördags. det tyckte alicia var kul för då fick hon någon att leka med. alicia gav även vilgot två presenter då han fyllde 1 år den 15 mars! grattis grattis..


att leka med köksredskap är kul..


Att sitta och gosa med mamma i pyjamas är mysigt,, och så är man ju sååå söt såååå...




Jag kan nästan sätta mig upp- men det är skönare att bara ligga och leka med fossingarna..


Såååå söt... följ rörelserna...


Vi har varit på kyrkis, varit ute och åkt lite och så förra veckan var det avslutning på babysimmet. tråkigt men ändå kul.. det gick en fortsättningskurs direkt efter dvs som började i tisdags men vi bestämde oss för att hoppa det för det blir kostsamt att åka 7 mil varje gång för att bada en halvtimme.. men man kan ju åka och bada på egen hand..

Alicia har börjat sova i vagnen ute nu. jag behöver inte längre gå på långa promenader för att hon ska somna.. nej nu räcker det med att gå utanför dörren och dra vagnen fram och tillbaka.. det är skönt för mamsen att hon kan somna så lätt.. Numera sover hon hela nätter oxå.. hon har gjort det i flera veckor nu. så mamsen slipper gå upp på natten och göra mat till lillan..

Alicia börjar bli lite förkyld. hon vaknade i natt och var lite orolig.. ville inte riktigt komma till ro men somnade om rätt fort igen..

Idag ska vi bara ta det lugnt.. eftersom alicia inte riktigt är kry så får vi ta och stanna inne.. men vi måste åka till ica en snabbis.. fotona som vi beställt har kommit. 673 kort.. suck.. jobbbigt att sortera dessa men ändå kul.. så blir det ju när man inte framkallar oftare.. vi har inte så mycket välling kvar till alicia så vi får inhandla det oxå.. kan tänka mig att mat inte går hem när hon inte är helt frisk... efter det tar vii en snabb titt i huset.. och hälsar på pappsen och farfar.. sen ska vi inte göra något..

Nu ska jag gosa lite med alicia.. ha en bra dag

Puss och kram Alicia och mamsen

long time no see

gud vad är det som händer.? här går vi från att skriva dagligen eller flera gånger om dagen till att skriva nån gång ibland? hm.. ja det blir väl så.. alicia tar mer tid och kräver mer uppmärksamhet. vi är ute mer och är inte så mycket hemma..
Den senaste tiden har vi varit på kyrkis, på babysim, på stan i tranemo, i borås och så har vi hälsat på Anna och lucas och kalle i Trollhättan.. det var jättekul tyckte alicia (mamma med!) alicia fick leka med lucas som är hela 2 år!! blir tre i höst! Han var lite vild och tänkte väl inte på att alica är så liten men det gick ju bra ändå. alicia fick finfina kläder och en fin leksak.

Alicia har börjat sova bra nu. somnar vid 20 och sover till 07. med undantag ibland.. hon äter mycket bättre, även där med undantag..  Hon har börjat snacka mycket och sitter stabilt.. vågar dock inte ta bort kuddarna bakom än.. hon vänder och vrider sig hur mycket som helst.. vi  bara undrar när hon skan börja krypa.. nåja det kommer när hon är mogen för det..
Jag har inte haft möjlighet att ta så mycket kort på alicia då Pappsen har med sig kameran upp till huset varje dag för att dokumentera förändringarna i huset..  så vi har börjat videofilma mer.. det är faktiskt kul.. hon har en förmåga att göra sig till framför kameran.. ännu en liknelse vid mamsen? hihi.. ja hon börjar bli mer lik mig nu.. ett jäkla humör och en vilja som heter duga!! hm om hon är så nu undra hur hon blir i tonåren.. haha ja man får väl tillbaka för gamla synder..  nej jag var inte så farlig när jag var yngre eller?

Vi har äntligen fått bilderna från de första gångerna på babysimmet. såå kul.. här är de:


Just nu ligger alicia och sover i sin vagn utomhus.. det är andra gången som hon somnat genom att jag bara dragit vagnen fram och tillbaka. så skönt så.. nu lär hon ju sova ett tag så mamsen hinner plocka undan och greja..

Puss och kram Alicia och mamsen

hemma igen..

nu är vi hemma i lilla nittorp igen.. så skönt så.. det är alltid skönt att vara borta men minst lika skönt att komma hem igen.. en paus i vardagen är alltid positiv.. alicia hon strålar av lycka varje dag.. hon växer och blir bara större för varje dag som går.. snart är hon 18 år och ska flytta hemifrån och festar och ungås med pojkar(!!!) nej inte min lilla fina flicka.. hon ska förbli nunna resten av livet och bo hemma.. haha man kan ju alltid drömma.. men vad ska man göra.. man vill ju att hon ska förbli liten och "hjälplös" men ändå klara sig själv.. så go hon kan vara när hon sträcker ut armarna för att hon vill komma till mamsen men inte gör det när pappsen sträcker ut armarna.. eller när hon sitter i soffan bredvid en och skrattar högt åt mamsen eller pappsen.. eller när man kittlar henne på magen eller säger "buu".. hihi kan de inte vara kvar i det stadiet resten av livet? alltså gosigheten, men att de kan gå och sköta sig själv..

Iaf så har vi varit hemma på besök i oxelösund. Alicia blev glad över att få träffa mormor och morfar och morbror och alla andra.. hon blir sååå lycklig när hon får uppmärksamhet. I lördags var vi på dop/bröllop- alicias allra första.. men hon var som vanligt väldigt snäll och fann sig bra i situationen.. men efter ett par timmar blev alicia trött och ville sova men kunde inte komma till ro så vi tackade för oss och begav oss hemåt.. alicia somnade i vagnen precis utanför dörren till festlokalen.. efter dopet/bröllopet begav vi oss till gammelmormor och morfar för melodifestivalen och god mat.

Igår var vi på babysimmet i U-hamn.. Alicia var så duktig. vi dök flera gånger för att få till ett fint foto till diplomet. ett par fina bilder blev det iaf.. efter det gav vi oss av hemåt. alicia fick vara hos farmor medan mamsen och papsen hade lite ärenden att utföra..

I dag ska vi på Kyrkis och sen får vi se vad vi gör.. kanske gå en promenad och sedan städa.. får se om alicia är på humör för det..

alicia somnade kl 2100 efter en god flaska välling i går kväll.. och hon vaknade kl 0700 i morse.. jag blev väl lite fundersam för peter sa att han hade varit uppe o matat henne men jag trodde inte riktigt på det.. men ändå.. så när jag kom upp och såg att flaskan som vi gjort iordning i går kväll stod kvar så förstod jag att våran duktiga flicka sovit 10 timmar i sträck!!! sååå duktig!!

Här kommer lite bilder från veckan som gått..

 

Man måste ju träna lite fast man är naken;)

Nakenfis och elefant??!!
  

Hemma hos mormor och morfar..

  
en groda?!! måste ju testa att stå på knä, men det var inte så populärt..


När vi ändå är här kan vi ju bada oxå!!!
 
Att vila lite på kvällningen är gott speciellt om man får sitta hos morfar
 
Tvillingar? lika som bär?, nja kanske inte,, men mamma VET!!! Ögonen kommer bli bruna!!!
 
sur?
 
kolla in munnen


Finklädd för dop/bröllop

Mikhael, Elin, Elias + faddrar och prästen


SÅÅÅ fin bild!!


Ma & Elias, Pappa Mikhael & elias, SÖTNOSEN ALICIA


Bröllopstårtan


Middag och mys hos gammelmorföräldrarna
 

Blöjbyte på mormor och morfars köksbord!!
 
Alicia fick en hoppgunga av mamsen och pappsen, men tyvärr är den för stor än!!


Det var det.. nu väntar en lång vecka.. hoppas vi hittar på något att göra.. I morgon ska vi iaf till bvc för att väga och mäta..

Ha det bäst!!

Puss&Kram Alicia och mamsen

RSS 2.0