en lång vecka med mycket på schemat!!

Veckan som gått har varit lång och händelserik!! Alicia växer och frodas. hon blir mer och mer till en egen liten individ. hon har fått en egen vilja som inte alltid är som mammas och pappas..

I tisdags var vi på kyrkis. det är alltid trevligt att gå dit och umgås med andra mammor och pappor och deras barn. alicia får leka och stoja och så bjuds det alltid på gott fika.. efter kyrkis tog vi en promenad och gick förbi farmor och farfars hus och hämtade barnmaten som vi glömde i helgen. efter det gick vi bort till urmakaren och köpte doppresent till elias som döps den 28/2 och en bröllopspresent till elin och mikael som gifter sig samtidigt som deras son döps... det blev fina presenter tyckte alicia som fick vara med och välja.. efter promenaden blev det god mat för lilltjejen hemma och vid tre åkte vi bort till farmor och farfar för alicia skulle vara där medan mamsen skulle åka till borås.. farmor skulle bara vara hemma en stund och sen skulle farfar vara själv med alicia.. det hade väl gått sådär.. hon hade skrikit nästan hela tiden men när farmor kom  hem en stund senare blev hon tyst.. ja det är ju inte lätt för farfar som aldrig tidigare varit själv med lillstumpan.. nåja det ska vara en första gång för allt eller hur!!

I onsdags tog vi det lugnt på morgonen och efter alicia ätit så gav vi oss iväg först till helen och vilgot för avlämning av tupperwaregrejer, sen bar det av till jönköping och ett stopp hos  Heike på trafikutveckling för varulämning.. efter det åkte vi till ikea där alicia och mamsen käkade lunch och gick en sväng och sen tog vi en liten shoppingtur inne på A6 och alicia fick 3 nya bodys och ett par nya byxor och 4 par strumpor. köpte strl 19-21 för jag tänkte att det kan vara bra att ha strumpor som hon kan växa in i MEN tro det eller ej de satt perfekt.. haha stumpan får nog pappsens fötter.. hihi..
Vi åkte hem vid tre-fyra och alicia var så duktig i bilen på väg hem hon somnade i vagnen i jönköping och vaknade upp här hemma..

I torsdags tog vi en sväng in till tranemo för mamsen skulle till biblioteket och hämta två böcker samt handla lite lätt och vi tog även en sväng förbi huset där de höll på för fullt med renoveringen.. Alicia är glad över att få ett så fint rum som det kommer att bli när allt är färdigt.. Sen var det mat hemma och lek.. Mamsen skulle iväg till Charlotte och ha en tupperwaredemonstration och pappsen skulle ha alicia då men han kom ju aldrig hem så alicia fick vara hos farmor så länge.. Där hade farmor gett alicia glass!! *fy!!* inte kul.. sånt ska hon ju inte ha ju!! som tur var tyckte hon inte om det utan hade spottat ut det.. men ändå!! ge en 6 månadersbebis glass?? vad tänker man med??  hade jag inte upptäckt fläcken på bodyn så hade jag nog inte fått veta det.. surt nog så gick inte fläcken bort...men men vad gör man..

I fredags var det lugnt och skönt här hemma på förmiddagen och vi myste och lekte en hel del.. på eftermiddagen åkte vi till Sandra och Sixten i Ljungsarp för mammabebisfika.. Det var jättetrevligt!! tack för gott fika!! alltid mysigt att umgås med andra mammor. Alicia var så duktig och lekte bra på golvet och med sixtens babygym. en sådan där gammal sort av plast.. de är bra de!! efter det åkte vi hem och väntade in pappsen som skulle basta innan han kom hem.. sen blev det sängdags tidigt för mamsen skulle jobba dagen efter..

I lördags jobbade mamsen och pappsen tog hand om alicia en stund iaf.. hon fick vara hos farmor medan pappsen och farfar åkte och handlade en kakelugn till huset och jobbade lite i huset.. Mamsen hämtade lilltösen efter jobbet och sedan gav vi oss av till Helen, Mikael och Vilgot i Nittorps by för middag och melodifestivalen.. alicia sov rätt länge men vaknade strax innan vi skulle äta.. vi fick underbar mat och god efterrätt.. tack så mycket!! det får vi göra om!! Alicia somnade strax innan vi skulle åka i vilgots vagga, där sov hon gott.. Mamsen fick gå ut och borsta av bilen för det var en decimeter snö på bilen och det snöade vidare.. så full av snö stod man där ute och skulle fixa bilen innan hemfärd.. SKa det hålla i sig så får jag köpa en pulka till alicia..

I söndags vaknade vi vid 8 och myste lite i soffan. pappsen hade åkt i väg tidigt för att ploga snö.. ja det hade iaf kommit minst en decimeter snö under kvällen och natten så det var bara för pappsen att ge sig iväg.. I dag ska vi bara ta det lugnt och mysa och leka... mamsen ska jobba natt så minsta möjliga får hända.. skulle gärna vilja sova men men det ordnar sig nog.. Alicia somnade nyss och sover väl en liten stund till..

I måndags va vi på babysim i ulricehamn. det gick jättebra. alicia börjar vänja sig vid att dyka..

I tisdags var det kyrkis och sedan besiktning av pappsens bil i gislaved. Alicia fick vara hos sin farmor på eftermiddagen för mamsen skulle i väg och pappsen jobbade i vårtt nya hus!

I dag onsdag åkte vi hem till mormor och morfar i Oxelösund. det gick bra att åka förutom lite gnäll på slutet.

Lite bilder från veckan som gått..

Majskrokar är populära.. hm.. ska det vara så krångligt?


Sitta och leka själv är en favorit..


Att titta på medan mamsen diskar, okej.. men jag vill ju oxå va med ju!!


Vila ryggen lite.. att ligga på mage är okej en stund.. men mamsen gå inte ifrån mig!!!


Okej nu räkker det nu vill jag sitta..

Mamsen satte i sittdelen i vagnen och som ni ser så är den väääldigt stor.. men kul ändå!


I fredags förra veckan var vi hos sandra på babymammafika,, alicia sov när vi kom..


Sixten låg glad och snäll under sitt gym och lekte lite när vi kom!!

Sandra stod och fixade med fikat.. jättemumsiga scones + kaka


Alicia, elina och felix låg på golvet och lekte.. okej då felix och alicia lekte och elina tittade på..


Alicia var nyfiken på sixtens gym och ville testa,..


Middag, bus och melodifestival i lördag hos helen och vilgot..
Alicia med en majskrok!! söt som f-n


Två söta barn slåss om leksaken.. kolla in deras miner..


Alicia fick prova vilgots bil.. den  var väldigt rolig!!!


Mer uppdatering kommer.. vi har haft fullt upp på sistone!!!!

Puss och kram Alicia/mamsen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0